Aphtaplus® Un Remediu Natural pentru Sănătatea Orală

Aphtaplus® reprezintă o soluție naturală pentru îngrijirea sănătății orale, având la bază o combinație de ingrediente naturale cu proprietăți benefice. Formula sa unică este concepută pentru a oferi alinare și protecție bucală, fiind potrivită pentru diverse afecțiuni ale cavității orale.

Compoziția Aphtaplus®

Miere: Recunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene și antiinflamatoare, mierea este un remediu natural eficient pentru calmarea iritațiilor și promovarea vindecării în cavitatea orală.

Glicerol: Este utilizat ca agent de hidratare, ajutând la menținerea hidratării în țesuturile orale și la promovarea unei senzații de confort.

Extract de Merișor (Vaccinium macrocarpon): Merișorul este cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante și poate ajuta la prevenirea infecțiilor bacteriene în cavitatea orală.

Extract de Afine (Vaccinium myrtillus): Afinele sunt bogate în antioxidanți și pot contribui la menținerea sănătății gingiilor și a dinților.

Guma Xantan: Un agent de îngroșare natural care contribuie la consistența produsului, facilitând aplicarea acestuia și confortul la utilizare."

.

Aphtaplus® este singurul produs cu actiune locala specifica pe afte si leziunile bucale. Are un mecanism de actiune original, inovativ, brevetat de Institutul de Cercetare Vitrobio din Franta.

Aphtaplus® este compus din 2 complexe active: complexul osmotic activ miere-glicerol si complexul taninilor din extractele de plante. Actiunea sinergica a celor 2 complexe active duce la vindecarea rapida a aftelor si leziunilor bucale, in 2-3 zile.

Rolul complexelor active:

1. Complexul osmotic activ miere-glicerol:

• Natura vascoasa a produsului creeaza o pelicula protectoare peste leziune/afta, precum si intre aparatul dentar si mucoasa, reducand frecarea dintre cele doua suprafete;
• Filmul protector creat deasupra leziunii, impiedica patrunderea din exterior a virusurilor, bacteriilor, ciupercilor, impuritatilor si asigura hidratarea leziunii;
• Prin efectul sau osmotic activ, elimina lichidul (plasma) din interiorul spre exteriorul leziunii, impreuna cu particulele bacteriene, resturile celulare sau alimentare si, astfel, curata leziunea de contaminarea microbiana si pregateste terenul pentru procesul de cicatrizare;
• Complexul miere-glicerol are actiune osmotica de aproximativ 2 ori mai mare decat mierea simpla; de asemenea, actiunea sa este superioara acţtiunii glicerolului luat separat;
• Concentraţiile de miere si glicerol din complex sunt adaptate specific mucoasei bucale;
• Mierea la un pH de 6 – 6,5 genereaza peroxid de hidrogen care ajuta la eliminarea contaminantilor ascunsi de pe tesuturile celulare;
• Datorita proprietatilor sale higroscopice, mierea mentine leziunea hidratata, si, prin urmare, creeaza un teren favorabil pentru vindecare;
• Mierea din complex este miere de acacia, saraca in polenuri si hipoalergena;
• Atat mierea cat si glicerolul sunt cunoscute ca agenti antimicrobieni. Testelor antimicrobiene conduse conform Farmacopeei Europene au aratat ca glicerolul induce reducerea logaritmica de Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Candida albicans si Aspergillus niger.

2. Complexul taninilor din extractele de afin si merisor:

• Cercetarile au aratat ca ranile mucoasei si pielii contin celule moarte, agenti microbieni, enzime proteolitice matriceale (cum ar fi MMPs – Metaloproteine Matriceale), colagenaze, elastaze, tripsina care degradeaza matricea de colagen intercelular, esenţiala pentru cresterea celulara si pentru atasarea celulelor. Acest proces intarzie createrea celulara si vindecarea ranilor;
• Institutul de Cercetare Vitrobio a patentat primul inhibitor de proteaze (enzime proteolitice). A descoperit ca tanini specifici din plante se leaga de enzimele proteolitice, neutralizandu-le actiunea si stopand degradarea colagenului si a altor matrice intercelulare, astfel, stimuleaza cresterea celulara si vindecarea ulterioara;
• In plus, taninii din extractele de afin si merisor prelungesc timpul de retentie a filmului osmotic creat la nivelul mucoasei de complexul
miere – glicerol, protejand leziunea de agresiunile externe.

In concluzie, prin mecanismul sau complex si complet de actiune,
Aphtaplus® asigura cicatrizarea rapida ( in 2-3 zile) a aftelor si leziunilor bucale produse de:

.

• Stomatita aftoasa recurenta
• Aparatele dentare
• Protezele dentare
• Iritatiile gingiei

Aphtaplus® Un Remediu Natural pentru Sănătatea Orală

 

Aphtaplus® reprezintă o soluție terapeutică inovatoare pentru tratarea aftelor și leziunilor bucale, oferind beneficii semnificative pacienților de toate vârstele. Acest produs combină eficiența în vindecare cu confortul în utilizare, fiind o alegere populară pentru tratarea problemelor orale.
 
Beneficiile Tratamentului cu Aphtaplus®
 
 
Vindecare Rapidă: Aphtaplus® accelerează procesul de vindecare a aftelor și leziunilor bucale, rezultate vizibile fiind observate în 2-3 zile.
 
Alinarea Imediată a Durerii: Produsul are un efect analgezic rapid, diminuând durerea în aproximativ 5 minute de la aplicare. Acest lucru facilitează alimentația pacienților, contribuind la o mai bună calitate a vieții.
 
Durata Efectului Analgezic: Efectul de alinare a durerii se menține pentru aproximativ 5 ore, asigurând confort pe durata zilei.
 
Acceptabilitate Ridicată: Având un gust dulce și plăcut, fără a provoca senzația de usturime, Aphtaplus® este ușor de acceptat atât de copii, cât și de adulți.
 
Vindecarea Leziunilor Recurente: Produsul este eficient nu doar pentru leziunile acute, ci și pentru cele recurente, oferind o soluție pe termen lung.
 
Sistem de Aplicare Practic și Igienic: Tubul cu aplicator facilitează utilizarea produsului, asigurând o aplicare igienică și precisă, fără a fi nevoie de contactul direct cu leziunea.

Aphtaplus® Recomandări de utilizare

Aphtaplus® este un remediu natural și eficient pentru tratamentul aftelor și leziunilor bucale. Pentru a maximiza eficacitatea acestui produs și pentru a asigura o utilizare sigură, urmați aceste recomandări:

Igienă Riguroasă: Începeți prin a vă spăla pe mâini înainte de a aplica produsul, pentru a preveni riscul de infectare sau contaminare.

Utilizare Locală: Aphtaplus® este destinat exclusiv pentru uz topic în cavitatea orală.

Aplicarea Produsului:

Îndepărtați capacul tubului.

Introduceți vârful aplicatorului în gură, apropiindu-l de aftă sau leziune.

Aplicați 3-4 picături de Aphtaplus® direct pe zona afectată.

Evitați atingerea leziunii cu vârful aplicatorului în timpul utilizării.

Frecvența de Utilizare: Utilizați produsul de 3-4 ori pe zi, până când leziunea se vindecă complet.

Închiderea Produsului: Asigurați-vă că închideți bine capacul după fiecare utilizare pentru a menține produsul curat și eficient.

Precauții și Contraindicații:

Nu utilizați Aphtaplus® dacă sunteți hipersensibil la una dintre componentele sale.

Evitați utilizarea simultană cu alte tratamente pentru afte.

În cazul în care simptomele persistă, consultați un medic.

Produsul este adecvat pentru copii peste 6 ani și pentru femeile însărcinate sau care alăptează.